Den första Popcornfestivalen ägde rum i oktober för sex år sedan. Vi var ett gäng som hade tröttnat på de etablerade festivalerna och ville göra något eget, mer koncentrerat. Vi brydde oss inte om att bli stoora och visa en massa filmer utan istället satte vi kvalitet i första rummet. Vi ville kunna stå för varenda film i programmet och arrangera en festival som var lyhörd för nya strömningar inom film såväl som inom andra populärkulturyttringar.

1997 började den stora digitala revolutionen inom film. En demokratiseringsprocess som innebar att vem som helst med 20.000 på fickan (typ) kunde göra film på mini-DV, redigera den i sin dator och sedan lansera och distribuera den på nätet. Redan i första festivalen lyfte vi fram detta, som sedan blev ett återkommande tema på Popcorn. År 2000 resulterade det i ett samarbete med onedotzero (världens största festival helt ägnad den rörliga digitala bilden), ett samarbete som vi nu fortsätter. Vi tycker att ett kulturevenemang aldrig får fastna i en stel form.

Det måste ständigt utvecklas och pröva nya vägar, annars stelnar arrangörernas hjärnor (åtminstone våra, det skulle helt enkelt bli för tråkigt).
Kopplingen mellan film och musik är självklar. Det är två kulturer som inspirerar och ständigt påverkar varandra på en massa olika plan. Tänk på alla musikvideoregissörer som blir långfilmsdito, på all fantastisk filmmusik och på vilket inflytande filmer som "Enter the Dragon" och "Scarface" har haft på hiphopkulturen… Nu kommer vår andra musikfilms- festival, vem vet vad vi gör härnäst…
Speedway Digital Army